Skapa en infograf

En infograf är lite som diagrammets moderiktiga kusin. Infografer eller infographics som det också kallas blir mer och mer vanliga på nätet. Om du Googlar infographic kommer du få runt 97 000 000 träffar så det råder ingen tvekan om att infografen är här för att stanna.

Men vad är då en infograf?

Jo, en infograf presenterar det du vill säga på ett visuellt sätt, den gör din information lättbegriplig, tydlig och inspirerande. Genom att använda visuellt berättande blir informationen enklare att ta till sig och det blir större sannolikhet att dina kunder och besökare läser hela din text.

I denna infograf har vi använt oss av Piktochart . Men det finns många olika gratis webbtjänser där ute som erbjuder bra gratismallar med olika typsnitt och grafik.

Pitochart är en webbtjänst där du enkelt och smidigt kan logga in med ditt Googlekonto. Du kan välja mellan att använda dig av gratistjänsten eller så kan du betala för att få tillgång till fler mallar och verktyg.

Vi har valt att använda den som är gratis här kan du med hjälp av den inbyggda diagrambyggaren skapa snygga diagram, det finns även en kartskapare och otroligt mycket grafik, bilder ikoner och annat kul.

Tänk på att Piktochart i gratisversionen lägger till en vattenstämpel längs ner och du kan endast spara ut infografen som en jpg eller en png. Med några enkla knapptryck bädda din din infograf i olika socialamedier eller på din hemsida.

Lycka till!!