Använd Facebook till ditt företag

Numera finns nästa alla på Facebook, privatperson såsom företag. Att synas på Facebook med ditt företag är inte en dum idé. Det är inte bara gratis, det ökar din digitala närvaro på internet också. Syns man inte så finns man inte kan man säga.

Om ditt företag har en egen Facebooksida kan du:
– Dela med dig av vad som händer i din verksamhet.
– Om du inte har något nytt att säga så berätta om det du är expert på
– Kommunicera direkt med dina kunder
– Driva fram ökad försäljning

Vart börjar jag?

Det enklast att börja är att bjuda in alla du känner, vänner och familj att gilla din sida. Om de gillar din sida ser även deras vänner att de gillar din sida vilket gör att du når ytterligare personer genom din vänskapskrets på Facebook.

Om du har hunnit skapa din digitala strategi har du kanske redan beslutat vilken typ av inlägg du ska kommunicera ut på Facebook. Men om inte, försök att var vara strategisk i dina inlägg om vad dina kunder kan vilja ha? Försök få dem så engagerande som möjligt. Ställ en fråga som engagerar eller skriv något som du kan tipsa om som kan vara av nytta. Om du har en cykelaffär berätta exempelvis hur du håller din cykel rostfri. Om du har utvecklat ett verktyg kan du ge tips hur man på smartast sätt använder det. Varför inte sända live? Facebook premierar LIVE inlägg. Kolla även upp hur dina konkurrenter använder Facebook, vad är bra respektive dåligt?

Annonsering

Du kan även annonsera för att din sida ska bli exponerad för personer på Facebook som kan vara intresserad av dina tjänster eller produkter. Det finns olika sätt och format att göra det på. Du kan visa en annons som leder till din hemsida, visa film, sponsra ett inlägg eller få trafik/likes till din Facebooksida m.m. Då kan du rikta och exponera till den kategori av människor som du tror är intresserade av att läsa det. Visst är det spännande, att faktiskt kunna välja vem som ska se din annons och som i sin tur leder till du kan nå ut till de som ÄR intresserade av dig? Att annonsera kostar så se till du spenderar din budget väl.

En sida till ditt företag kan du skapa på några klick

Så gör du:

– Logga in på ditt konto
– Gå till menyn längst till höger och klicka på SKAPA SIDA
– Välj kategori – inom vilken kategori är du verksam
– Fyll i din information, en säljande text,  webbplats
– Ladda upp logga, eller profilfoto
– Länk till din webbplats
– Vilka vill du ska se dig? Är det för alla eller kanske bara en viss målgrupp?

När du är färdig, bjud in alla du känner att gilla din sida, glöm inte att uppdatera den så att det alltid händer något nytt!

Lycka till!

Marknadsföringstips – läs hur fler tips hur du hittar din målgrupp